Men det blir alltid precis som det ska.

Klockan är fem på morgonen och det är långfredag. Jag befinner mig i en halvstor lägenhet i Hägersten i Stockholm och precis som de sista tio veckorna så har min kropp vaknat väldigt tidigt på morgonen (kallas det morgon när klockan är runt 02?) på grund av att ryggen inte uppskattar liggläge. Jag har funderat på om jag ska lägga upp det här inlägget eller bara hålla min ryggs berättelse aktiv för mina nära, men efter frågor utifrån så ska jag försöka berätta med kortare ord vad som kan hända utanför sociala medier och det sociala face vi alla mer eller mindre har. På söndag är det 10 veckor sedan någonting hände med min ländrygg. Natten 19 februari tillbringade jag på ortopedakuten för en akut bedömning av ryggen. Jag gjorde ingenting under dagen, men någonting hände. Röntgen visade ingenting annat än ett skov av spinal stenois så jag åkte hem med mediciner och ordination vila. Ett par veckor senare gjorde jag en MR (magnetröntgen) som påvisade mer vad som felades. Jag är sedan tidigare ryggopererad men det ”skovet” jag har och har haft dessa veckor är för mig på en helt ny nivå av smärta. Trots behandling av allt från klassiska läkemedel till alternativa behandlingar så har kroppen uppvisat mer och mer symptom på att den inte mår bra. Svaret på MR var spinal stenois, skolios, uträtad lordos samt läckande diskbråck genom lumbardelen, i ländryggen. Dessa, tillsammans med den övriga problematiken skapar en negativ effekt på de nervrötter som har sitt fäste vid L4, L5 och S1. Efter några mer turer in och ut på akuten och en väldigt fin läkare på vårdcentralen så verkar det som att jag snart får en bedömning av ortopedkirurg.
Under april månad tar jag inga nya kunder vare sig för yogaflöden eller yogamassage. Jag har fått förfrågan när jag öppnar upp bokningssystemet igen och när det blir aktuellt med nya tider läggs de ut på bokadirekt.
Innan du tänker att ”oj, men stackars Miah” så bär med dig vad jag tror på och även bär med mig under både yogaundervisning såsom yogamassagen- ingenting händer av en slump. Jag tror inte på slumpen. Däremot så tror jag på att allting händer av en mening, även om vi i stunden det händer inte förstår vad själva syftet är. Med kärlek, ödmjukhet och tillit/ Miah


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s