Halv tre vaknade min kropp nu på morgonen av att den behövde sträcka ut sig. Jag låg kvar en stund och lät tankarna återvända från den dröm jag måste ha haft. Det fanns i verkligheten små fragment kvar av drömmen och jag önskade att jag hade haft ett anteckningsblock nära för att skriva ner det jag mindes.

Nu, två timmar efter att jag vaknat så har jag ingen aning om vad det var i min dröm som var så verkligt och så så levande att jag ville behålla den, ett litet tag till.

Är det inte fascinerande? Allt som händer när vi sover, att vi behöver sova så mycket som vi gör och att vi drömmer?

Utanför är soluppgången. En ensam fågel, (jag kan inte fåglar men jag tycker att det låter som en sommarfågel) sjunger stillsamt alltmedan solen försöker komma upp. Himmelen är starkt rosa, svagt gul och mattas av till klarblått och lila. Det verkar bli vackert väder. En morgonpigg bilförare lämnar parkeringsplatsen och ljudet av ens bil avbröt just fågeln. I min mun finns en lätt smak av vaniljlatte, och den lukt som når mig, om jag verkligen fokuserar, är en svag arom av parfymen SG79 I STHLM. Det är den parfymen jag just nu tycker bäst om, jag tror den sitter kvar sen igår. Känslan i mig, är ett lugn. Jag är trött, men lugn och jag vet precis varför jag har den upplevelsen i mig. Den får jag varje gång jag är hos min syster. Den får jag varje gång jag kommer hem.

Det som beskrivs ovan är medveten närvaro. Mindfulness. Att stanna upp och för en kort stund centrera allt kring precis vad det är som händer och existerar i och kring dig. Betraktande, inte dömande. Noterande, inte agerande. Inkännande, men inte aktivt agerande på vad som är. En stund av betraktande kring det nu du har runt dig.

Vi glömmer ofta, att stanna upp på det sättet jag beskrev ovan. Mest av allt lever vi i tankarna kring vad det är som har känt och vad det är som kommer hända. Vi har så fullt upp med att planera kring vad vi ska handla till middagen att vi inte njuter av maten när vi äter den. Allt går fort, ska vara tidseffektivt. Det ska göras, utföras, presteras, planeras…

Stanna upp en stund idag. Bara en stund. Låt livet bara få vara. Lyssna, smaka, se, känn. Bara en kort stund. Det är en mycket bättre påskpresent att ge dig själv än ett ägg fullt av godis.

Medveten närvaro. För att du är värd det.

Med kärlek/ 

Miah


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s