Det är ju det här med att vakna på morgonen och vi alla är så olika i vad vi behöver och vad vi har lärt oss att göra. Jag är en väldigt morgonpigg människa, utan tvekan. Det finns en person jag träffat som kanske kommer upp i att vakna lika tidigt som jag gör, det är min syster. Vi har alltid gjort det, vaknat tidigt. När vi var små så fick vi muntliga förbud från att lämna sängen innan klockan sex på morgonen och när nuet var då kunde jag verkligen inte förstå varför. Jag var ju inte trött på morgonen, snarare tvärtom. Varför skulle jag då ligga kvar i en knölig säng och vänta in att vuxenvärlen skulle vakna? Då, helt ologiskt. Idag? Wah, jag förstår att vuxenvärlden inte ville ha två små barn vakna redan klockan 04 på morgonen. 🙈

Idag älskar jag att vakna riktigt tidigt, och det absolut bästa är att ingen annan vaknar med mig utan tiden direkt efter uppvaknandet är en magisk morgontid fylld med kreativitet och tankar. Bara för att jag vaknar tidigt betyder det inte att jag är upplagd för att socialisera med andra själar den fridfulla tiden innan soluppgången, snarare tvärtom. Det som lockar mest och som ger mig mest är ensamtiden och tystnaden, möjligheten att allena vara ett med tankarna och andetaget och låta stillheten metodiskt förankras i hjärtats rytm.

Idag är det lördagsmorgon och veckan går gått fort. Förra helgen var jag i Falkenberg på utbildning, under veckan åkte jag tillbaka dit för att njuta av spa. Mina undervisningar har varit individuell Mediyoga och jag har bara utfört ett par behandlingar yogamassage. Det har varit lite som en paus från min annars ganska uppstyrda tillvaro, men det har varit en fin paus. Återhämtning, tanketid och medveten närvaro. Precis sådant som behövs ibland för att sortera bland intryck och funderingar.

Känner du till begreppet Dharma? Dharma betyder kort och komprimerat livsuppgift. Bara att låta ordet livsuppgift landa på tungan kan kännas som en abstrakt och väldigt konstig sak att göra, för den typen av tung filosofi är inte vad vi använder oss av i vardagens tankar och funderingar. Men vad händer om du ställer den frågan till dig själv? Vad är egentligen din livsuppgift?

En livsuppgift är ingenting som från det att du föds och under hela livet håller en klar och tydlig enkelriktad väg, absolut inte. Det är föränderligt och precis som att du växer och förändras så förändras även ditt syfte i takt med att livet fortgår. Men bara för att, smaka på ordet. Vad betyder det för dig? Dharma.

Nu ska jag ladda om kaffebryggaren och leta efter ett nytt redigeringprogram för bilder som jag har hört ska vara bra. All kärlek och många lyckönskningar till er alla som idag skriver högskoleprovet!

Minns att rikta blicken och näsan upp och se världen. Skor är många gånger riktigt snygga, men trädtoppar och himmel är som snacks för själen. 💖🐁


Namaste

Miah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s