När jag slutade på Adisa så fick jag som avslutningspresent ett presentkort på Falkenberg Strandbad och det är här jag har tillbringat gårdagen och idag. En fantastisk upplevelse av vardagslyx i en miljö som känns lagom. Jag har inte varit här tidigare men kan absolut tänka mig att åka hit igen. Vi valde IVORY-paketet och avslutade med en timme sömn i deras stora eldrum. Jag tror nästan det var det bästa av allt. Runt en jättestor brasa finns sängar utplacerade i en halvcirkel. Det är dämpad belysning i rummet och värmen ligger på lite över 25 grader (enligt mitt snapchatfilter) Som bäddat för en powenap efter olika sparitualer.

Jag började gårdagen med att göra en MR röntgen av rygg och ländrygg. Det är sex veckor sedan jag gick in i mitt ryggskov och det är inte första gången jag gör just MR för att få en tydlig bild på vad det är som händer i kroppen. Att påstå att det är en behaglig upplevelse att ligga på en smal brits och åka in i ett litet trångt rör är att hålla sig till en sanning som inte är min. Jag tycker faktist att det är riktigt obehagligt. Det dunkande ljudet och det minimalistiska utrymmet har alla gånger tidigare fått mig att uppleva vågor av obehag och stänk av rädsla. Jag tänker på allt från vilken mekanisk problematik som kan uppstå till att jorden går under och jag blir fast i röret för evigt. Precis de tankarna kom även igår men med en stor skillnad… Det yogiska andetaget. 

När tankarna kom började jag andas långa djupa andetag. Jag förställde mig att andetaget var en våg som varmt flödade igenom mig och för varje andetag kunde jag uppleva lite mer och lite mer ro. Efter en stund uppgav röntgenpersonalen att de skulle köra ut mig ur röret, ge kontrast och sen skulle jag åka in igen. Det kändes helt okej. Jag fortsatte att blunda och andas.

När undersökningen var klar reste jag mig, bytte kläder från den supersnygga sjukhusskjortan till mina egna och lämnade. Förvåningen kom när D uppgav att jag legat i röret i över en timme. En timme? Min upplevelse var på sin höjd 15 minuter.

Tänk vad andetaget gör. Allt. Det gör verkligen allt. Vi är ingenting utan vårt andetag, vi styr och kontrollerar allt med just andetaget. Vår kropp, våra emotioner, vår sinnesstämning. Livet.

Snart lämnar vi Falkenberg för denna gång och åker hem tillbaka till Göteborg. Det har varit ett fint dygn. Fiskmåsar skränar utanför fönstret här på hotellet och det är dags att samla ihop alla utspridda prylar som ska med hem. 


Namaste

Miah

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s