Jag borde skriva ner allt när jag åker till Sörby så att jag behåller minnet kring alla de små detaljer som för mig är så avgörande för helheten i ett återberättande rent textmässigt, men jag gör det inte. Mest för att jag vill lämna med den emotionella upplevelsen så ren som möjligt och vilken upplevelse det har varit… bland annat en ljudmeditation med Theodor Lindgren. En magisk upplevelse på så många olika sätt. Theodor skapade ett musikaliskt flöde med en mängd olika instrument, några han skapat på egen hand (så magiskt) några etablerade och det absolut, enligt mig, bästa var att han använde sig av shamanska trummor! Få saker får mig så medveten om verkligheten som just trummandet och vibrationerna från det instrumentet. Spektakulärt.

Klockan är nu nästan morgon, trafiken utanför har inte vaknat och jag är inne på min andra latte. Tänkande, processande har jag öppnat det här blogginlägget men vet inte riktigt än hur jag ska formulera mina tankar. Den skummade havremjölken som är själva essensen i min latte låter tyst här vid min sida. En tyst vibration, ett ordlöst språk som berättar om en reaktion och en rörelse. Den smattrar lite i takt med att den sjunker ner i det för övrigt svarta kaffet. Varje cell, har sin egen frekvens. Varje atom har sin. Tillsammans bildar det ett ordlöst språk som hela tiden finns omkring oss och som hela tiden formas på nytt och skapar vårt nu. Sekund för sekund. Det viktiga är att fylla på rätt frekvenser för att skapa och uppnå balans och hälsa. Varje del av dig själv och din värld som du kan tänka på har en egen vibration, ett eget mätbart ljud. Till och med tiden har sin egen vibration, kärleken sin och dina tankar när du läser detta, sin. Även det hjälpmedel du väljer att färdas med idag har sin egen unika vibration. 

Jag ligger på huk på min ullmatta, med benen under min mage och skärmen framför mig. Jag stödjer mig på mina armbågar och i positionen avlastar jag min ländrygg helt och fullt. Jag känner hur mitt hjärta slår och jag hör klart och tydligt mitt andetag. Alla mina sinnen är delaktiga när jag skriver, men jag kan bara uppmärksamma vissa av dem åt gången. Lattesmaken på min tunga, kylan i näsborrarna vid mitt inandetag, ljudet i och kring mig, värmen mellan min kropp, ullmattan och den emotionella upplevelsen. Allt jag har nämt ovan är vad vi har pratat om, lärt oss kring och upplevt under helgen. Kunskapen om ljud och vibrationer.

Slarvigt lät jag mina anteckningar under helgen blandas med bilder och beskrivningar som för den som får tag på mitt anteckningsblock ser ut som bokstäver i bilder utan någon som helst form av struktur eller tanke. Korta meningar som för någon annan inte betyder annat än rörighet där jag har korta stödord för att minnas större sammanhang. Allt, allt runt oss, i oss, kring oss är vågor som skapar vibrationer och vibrationer som skapar ljud. Lågfrekventa ljud och högfrekventa. Ljud som bygger upp och ljud som bryter ner. Världen är ett stort musikaliskt stycke i form av vibrationer men för en enskilde endast det konkreta fysiska som just för stunden är vår fokuspunkt. Den mest läkande frekvensen för cellerna är 528 hz. Stanna upp en stund och lyssna. Hur påverkas du?

Det finns så mycket att berätta här, jag skulle kunna skriva en roman kring ämnet, misstänker jag. Det kommer mer kring det här vid andra tillfällen, garanterat.


Nu blir det morgon på riktigt. Det är måndag idag och helgen är slut. Av hela mitt hjärta önskar jag dig en vacker måndag.

Namaste

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s