Jag måste få berätta om något jag i dagsläget gör för min rygg. Regelbudet besöker jag Cristina på Acoyoga som arbetar med akupunktur. Vilken fantastiskt terapeut hon är. Kunnig, grym på sina nålar och framförallt riktigt mjuk. Vi sätter en hel drös med nålar längs ländryggen och på lagom många andra ställen (fötter, händer, huvud) utspridda över min kropp för att starta upp flödet som efter år av kronisk skada är ganska stagnerat på mig.

Vid första tillfället som vi försökte på ett samarbete mellan hennes nålar och min rygg, så vek sig nålarna till fiskekrokar. Min kropp vägrade att släppa in objektet trots att resterade del av mig innerligt önskade få prova just akupunktur som behandling för smärtan då jag är så skeptisk till den typ av mediciner som en svenska skolmedicinen tänker är bra att äta vid min typ av skada.

Det första tillfället med nålar var ingen bekväm behandling, faktiskt. Det gjorde ont och var obekvämt. Cristina sade själv att det inte är någon myspysbehanding utan direkt en behandling för minska smärta.

Vid andra tillfället lät min kropp nålarna komma in, men tvekade med att låta dem gå. Det blev ett småjobbigt vakuum, en sugande känsla i ryggen när nålarna togs ut. (Då jag jobbar med kroppar i dagsläget vet jag av egen erfarenhet att det kan krävas ett par behandlingar innan områden med smärtproblematik har tillit till terapeutens arbete även om resterande del av individen verkligen vill ha hjälp) Min rygg var uppenbarligen inget undantag. Men igår, efter tredje behandlingen så upplevde jag en skillnad. Nålarna var lätta att sätta, kändes inte så mycket och det var tryggt. Under behandlingen så somnade jag (bara det här, massa målar över hela kroppen och jag somnar…)

Men efteråt…

När en inte är smärtpåverkad så är det svårt att föreställa sig hur det faktiskt känns att ha riktigt ont. Precis likadant som att när en inte har ont så är det svårt att fullt ut minnas hur det känns när det gör riktigt ont. Igår, under eftermiddagen och kvällen så var smärtan markant reducerad och inatt så har jag sovit djupt. Det är en saknad värld jag vaknade till nu på morgonen och jag kan inte med små bokstäver rekommendera det här, jag vill skriva det med stora bokstäver och utropstecken.

Jag vill verkligen rekommendera Acuyoga. Cristina arbetar långsamt, metodisk och tryggt. Hennes kompetens och kunnighet sträcker sig över förväntan och utöver det, så är hon en helt fantastisk människa att vara i samma rum som.

Jag tänker behålla henne, även när mitt skov helt är borta. Hon är en sådan människa en inte släpper i första taget.

Du bokar tider hos Acuyoga här.


 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s