Mediyogaterapeut- och lärare

Så, idag påbörjas resan till MediYogaterapeut och lärare. Jag är så förväntansfull och riktigt glad över den väntande resan. Senast igår hade jag ett samtal om glädjen i att studera, hur viktigt det är för ens egen inre resa. Oavsett om en upplever sig som färdigutbildad och trivs med sitt yrke, eller om en vill växla om och ge sig in på nya spännande utmaningar så är det a och o, att plugga.

Sinnet vidgas, synapserna i hjärnan får det bränsle som behövs och känslan när det ”pirrar” rakt i hjärnan av kunskap, åh haha, den är helt fantastisk. Oavsett vad du väljer att studera så väcker du dig själv. 

Min resa gällande studier är både lång och lagom krokig för att hålla fokus för den utomstående på en röd tråd. Men en för mig tydlig nämnare är kunskapen kring sinnet. Jag har inte läst en enda fristående kurs eller ett enda program som inte har innefattat kunskapen kring människor och mänskligt beteende. Det bästa är att jag vid tillfälle sökte för att bli präst, men på själva förberedande intervjun insåg läraren att jag inte behärskade de grundläggande kristna psalmerna så han frågade vad jag egentligen gör där. Svaret var ganska enkelt för mig, det handlade om att förstå vad det är som människor drivs av i religionen och att de kunskaper jag fått från andra håll inte gett mig tillräcklig förståelse för detta. Han tittade på mig, ganska skeptiskt vill jag nog påstå, och sade att det inte var en anledning god nog att bli präst på. Jag förlikade mig med svaret, tackade för mig och läste en utbildning inom konst och hantverk istället alltmedan jag fortsatte grubbla på religioner överlag. För trots att jag sökte prästutbildningen så vill jag nog inte arbeta som präst, varken då eller nu, och det tror jag den läraren såg och kände av. 💜

Jag tänker som så, att sålänge det lockar din själ, så är det rätt väg att ta. Ibland blir det svårt, det blir det alltid. Men om det inte blir svårt så får du aldrig möjligheten att utmana dig själv, och om du inte får utmana dig själv så blir det svårare att växa som människa. 

Är det inte vad livet i stort handlar om? Att växa i oss själva? Att hitta strategier för att må bra och leva ett liv som gör att när du vaknar på morgonen så vill du verkligen gå upp och vara i din dag? Du vill vara bekväm i din hudkostym, du vill göra saker som väcker upp pirret i magen och du vill äta mat som gör att du faktiskt kan stanna upp en stund och blunda, för att njuta av hur maten du äter sprider tillfredställelse i hela din existens?

Så känner jag inför min utbildning som startar idag. Jag har under ett års tid smakat på förrätten som serveras, och nu äntligen är det dags för huvudmenyn.

Nu ska jag fixa min morgon, förbereda dagen och packa väskan inför helgen.


Med glädje/

Miah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s