I måndags avslutade jag min utbildning inom Medicinsk Yoga/ MediYoga® via Mediyogainstitutet i Göteborg. Det har varit en omväxlande inre resa då MediYoga® skiljer sig väldigt mycket från andra yogaformer jag har tränat, och även är instruktör i.

Det som skiljer sig mest väldigt tydligt är att ett flöde kallas ett startpaket och att de startpaket jag i dagsläget behärskar genomförs sittande och kan verkligen utföras av alla.

MediYoga® är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform som har nått stora framgångar genom att vi knyter samman uråldriga holistiska redskap med den moderna skolmedicinen. Sjukvården kan akutmedicin och MediYoga® är ett helt filosofiskt system som syftar till att stötta vår egen läkning.

Alla instruktörer har en medicinsk grundkurs som bas (annars får du inte läsa den här utbildningen) och alla startpaket är uppbyggda och baseras på svensk forskning. Många instruktörer är verksamma inom sjukvården på olika sätt. Mina kollegor har varit allt ifrån sjuksköterskor till sjukgymnaster samt fysioterapeuter. Det har varit fantastiskt att genomföra den här resan.

Jag har inga intentioner att använda mig av min kunskap som instruktör inom MediYoga® genom att gå via den svenska sjukvården. Jag arbetar med friskvård, både med yogamassage och MediYoga® och vill således fortsätta min resa den vägen. Du kan som nyfiken på vad MediYoga® är söka dig till mig för en grundkurs i MediYoga® och tillsammans arbetar vi oss igenom det startpaketet/ de startpaket du behöver för att balansera dig själv och hämta nya redskap för balans i ditt liv. Vi träffas för ett första samtal som bokas här, och lägger under det samtalet upp en anpassad planering för just dig.

Jag kommer erbjuda små grupper, på sin höjd två personer samtidigt. Tar du med dig en vän, skriv det under anteckningar när du bokar din tid.

Jag kommer även erbjuda en större grupp MediYoga® på Hjuviksgården under våren. Mer information om det kommer inom kort.

Till våren går jag in på MediYogainstitutets vidareutbildning MediYoga terapeut- och lärare.

Under våren kommer jag även att arbeta med personalgrupper på olika arbetsplatser. Att många arbetsplatser idag lider av stress är ingen nyhet. Tempot är för högt och ska hållas skarpt under tider som inte är hållbara för den enskilde individen. MediYoga® är väl forskat på och beprövat för människor som uppvisar utbrändhetssymptom, läs gärna mer om den befintliga forskningen här. Att erbjuda MediYoga® på din arbetsplats är en investering i stabilare hälsa, långsiktigt bättre mående samt förebyggande av sjukskriven personal. Med andra ord ett vinnande koncept oavsett vilket yrke du har. Personalgrupper bokas genom personlig kontakt via mail eller telefon och vi träffas på ett första möte på din arbetsplats. Det är även där vi senare arbetar.

Vi ses på mattan!

Namaste

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s