Mindful

Eller mind full. Hårfint för medvetandet att särskilja detta. Hårfint faktiskt för kroppen själen och allt som finns mittemellan. 

Efter en ganska lång vecka, med mycket intryck och spännande förändringar, långa körsträckor och mindre mindfulnesspraktik än min själ eftertraktat så blev det fredag. Efterlängtad fredag med duggregn och blöta skor. Väl hemma så inser jag att min nyckel inte passar dörrens lås. Jag försöker igen, ingenting händer… Det blir ett envetet tredje försök med samma nedslående resultat som tidigare. 

Jag står utanför min dörr en stund, tills dörren öppnas från insidan och ett par ljusblå ögon möter min blick. Mitt älskade barn är hemma och frågar vad jag gör. Vår dörr är en dörr som möjliggör utelåsning då det räcker med att stänga den för att den ska förbli låst. Tillsammans kan vi snabbt konstatera att ingen av våra nycklar fungerar, så det blir att ringa någon som hanterar detta fantastiska, spektakel. 

Barnet går ut med hunden och jag stänger dörren och sätter mig utanför, du läste rätt, utanför dörren som är låst för att vänta in kunnig person. 

Istället för att gå in och vänta i soffan, så placerar jag mig på det kalla golvet i trappuppgången. 

Här händer något vackert. Jag inser att barnet är ute med hunden och att jag på riktigt är utelåst utan möjlighet att längre komma in då jag låste mig själv ute för att vänta på den låskunnige. Utan annat än mitt eget sällskap så får jag min meditationstid kombinerat med fantastisk mindfulnesspraktik.  

Allt sker av en mening. Idag tog jag vara på den stund som gavs till mig. Min så behövliga tid gavs till mig, och just idag är min tacksamhet för det stor. 


Jag önskar er alla en fin helg 💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s