Kortleken 

För ganska länge sedan så strosade jag i min ensamhet mitt i centrala Stockholm. Jag hade ingen tid att passa, ingen människa att träffa och ingentligen ingenting utöver nuet att fundera på. Det är en väldigt speciell känsla, att för en stund inte existera för någon annan eller något annat än för sin egen skull. 

Jag släntrade in på en affär och gick runt bland hyllorna och tittade. Inte letandes eller ens sökandes utan bara nyfiket observerande av vad som fanns. Jag tog upp en kortlek av små kort bestående av olika ord. Alla kort har en bild och ett ord på sanskrit samt samma ord på engelska. 

Jag köpte kortleken och gick vidare. Det roliga med den här serien av bilder är att den försvinner ibland från mig, det går långa perioder när jag inte vet var den är (fast jag vet att jag alltid lägger den på ett bra ställe, där den inte ska försvinna) Sen dyker den upp igen, på ett självklart ställe. Jag brukar bära med mig två kort ur leken, mest som en egen påminnelse om att vara närvarande i nuet och förra veckan blev det dessa två. 

När jag nu idag skulle lägga tillbaka dem med de andra, så gissa vad..? Jag hittar inte kortleken. 

Jag tänker som så att jag fortsätter låta dessa kort följa mig ytterligare en tid. Det jag vill tro, det är att allt sker av en mening. 

Trust that everything happens for a reason, even when you’re not wise enough to see it” 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s