Barnyoga lär och övar våra barn i att acceptera och ”stå ut” i stillheten. Detta görs genom att använda lek och därigenom vägleda barnet i fantasi under handledning i aktiva klassiska yogapositioner (asanas).

Önsvärt är att samma barngrupp får öva samma flöde vid 8-10 tillfällen. Precis som när vi vuxna provar på en ny sport eller fysisk aktivitet krävs det en tid även då ett barn låter sin kropp anpassa sig till det nya rörelsemomentet.  Repetition ger trygghet och kunskap. Trygghet och kunskap ger egenvärde och god självkänsla.

Barnyoga behövs för att våra barn ska få ökad självkänsla.

Vi arbetar även aktivt med andetaget under varje tillfälle. Barn andas naturligt och perfekt precis som det är menat att kroppen ska andas, men ju äldre vi blir desto svårare får vi att andas just naturligt. Vi automatiserar ett felaktigt andetag och har en tendens att förvärva blockeringar och hinder. Blockering i andetaget skapar stress.

Inom Barnyoga lär vi oss andas medvetet och hur vi ska använda andetaget som ett redskap för att hantera stress och oro.

Barnyogans huvudsakliga syfte är att öka barnets medvetande om sig själv, sin kropp och sin inre värld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s